Dobrovoľník v kreatívnej dielni

Si kreatívny/a? Máš praktické zručnosti? Nebojíš sa manuálnej práce? Alebo chceš len získať zručnosti v tejto oblasti?
HĽADÁME PRÁVE TEBA!

Tvoje úlohy a náplň práce: Tvojou úlohou bude využite svojich kreatívnych zručností a schopností pri práci v dielni Sv. Helenky. Práca v dielni zahŕňa rôzne typy a druhy činností v ktorých sa môžeš realizovať či už podľa toho či máš už nejakú zručnosť v danom druhu práce, alebo ťa zaujala iná činnosť s ktorou skúsenosti nemáš, no chceš sa realizovať práve tam. Sú rôzne činnosti kreatívnej dielne na ktorých sa môžeš zúčastniť napríklad:

• Práca s drevom ( výroba rôznych dekorácii, rekonštrukcia starých rámov obrazov, atď. )
  • Práca s textilom ( výroba charitných tašiek , šitie , vyšívanie , maľovanie na textil atď. )
  • Ďalšie druhy činností podľa pokynov koordinátora kreatívnej dielne
  • Sám/a si môžeš navrhnúť činnosť ktorú by si chcel robiť, o ktorej vieš že si dobrý a podľa možností charity a po konzultácii s koordinátorom môžeš rozbehnúť svoju činnosť o ktorej si presvedčený/a že bude pre charitu prínosom

Kde budeš vykonávať aktivity: Aktivity sa budú realizovať v kreatívnej dielni Sv. Helenky na Trnavskej arcidiecéznej charite na Hlavnej ulici č. 43 ( Dobrovoľnícke miestnosť ). Dielnička je vybavená, stačí len prísť a využiť svoje kreatívne a manuálne zručnosti.

Čas, ktorý by si mal/a aktivitám v dielni venovať:

Príprava dobrovoľníka: Pred začatím konkrétnej práce absolvuješ úvodné školenie s koordinátorom danej pozície o ktorú máš záujem. Koordinátor ti vysvetlí základné pravidlá , predstaví ti činnosti z ktorých si môžeš vybrať , zaškolí ťa v konkrétnej činnosti. Tiež absolvuješ úvodné stretnutie s hlavným koordinátorom dobrovoľníkov, alebo riaditeľom, ktorý ti predstaví aktivity ,  filozofiu a ciele organizácie a objasní ti, ako tvoja aktivita prispeje do mozaiky pomoci .

Benefity, ktoré ti ponúkame: Hlavným benefitom podľa našej filozofie ktorý ti vieme ponúknuť je dobrý pocit z práce, ktorá v konečnom dôsledku pomôže človeku, ktorý ju skutočne potrebuje. Spolupráca s nami ti samozrejme ponúkne nadobudnutie nových zručností, nadviazanie nových priateľských vzťahov a veľa ďalšieho. Tvoja práca bude prezentovať nielen činnosť charity, ale aj teba, tvoju kreativitu a šikovnosť. Samozrejme tiež s tebou počítame na spoločných akciách a teambuildingoch.

Výber dobrovoľníka: pri výbere dobrovoľníka zohľadňujeme predchádzajúce skúsenosti s danou činnosťou a dobrovoľníctvom ako takým. Taktiež výber bude závisieť na vyplnení vstupného dotazníku. Záujemcovia a záujemkyne podstúpia vstupný pohovor , pre lepšie spoznanie a očakávanie oboch strán.

Čo od teba očakávame: Dobrovoľník na pozíciu kreatívnej dielne by mal disponovať manuálnou zručnosťou, kreativitou, ktorá je obrovským plusom pri plnení úloh v dielni a samozrejme chuťou do práce s cieľom pomoci núdznym.

Chceš vedieť viac?