Aktuality

Čo máme nové?

Pomoc pre dobrú vec v netradičnom prostredí

pridal: admin | dátum: 23. novembra 2017 | kategória: Farská charita NMvN

V charite v Novom Meste nad Váhom ide o prvú lastovičku. O čo vlastne ide a ako vznikol tento nápad?

No, poďme pekne po poriadku: aj dobrovoľníčka charity chce byť pekne upravená, sedí v kaderníctve…,  majiteľka a kaderníčka v jednej osobe p. Jaroslava Burzová s profesionálnou zručnosťou kúzli účes. V príjemnom prostredí sa rozprúdi živý rozhovor. Pospomína sa všeličo a padne aj slovo „charita“ a vtedy sa to celé stalo. Pani Burzová sa úprimne zaujímala o celé dianie v charite v Novom Meste nad Váhom. Slovo dalo slovo a zrodil sa nápad. V jej kaderníctve vystaviť kreatívne výrobky a propagačné materiály z charity….. Nápad sa zrealizoval a stal sa malý zázrak.

Zákazníčky v kaderníctve upútal oznam visiaci na stene o pomoci dobrej veci a veľkej pozornosti sa tešili aj kreatívne výrobky – srdiečka, zapichovačky, krabičky, ktoré sa míňali ako teplé rožky. A zrazu sa v kaderníctve často skloňovalo slovo „charita“ čo bolo to najdôležitejšie.

Po pár týždňoch sme prišli do kaderníctva poďakovať pani Burzovej za jej angažovanie sa. Vypočuli sme od nej tieto slová: „mne neďakujte, ja iba poviem pár slov o charite ale poďakujte sa mojim klientkám“.

Keďže sú anonymné, charita vyjadruje klientkám v jej kaderníctve – veľké ĎAKUJEM týmto spôsobom.

Rozlúčili sme sa s empatickou pani kaderníčkou , ktorá poskytla charite ten najväčší dar – svoje zlaté srdiečko a ako sme zatvárali dvere malého kaderníctva, napadli nás slová piesne od Mariky Gombitovej „ bolo tam pre lásku vždy čisto prestreté „

A práve takéto emócie dobýjajú batérie nás chariťáčiek

Ešte raz ďakujeme.