Centrum pomoci človeku Piešťany

Mgr. Stanislava Bucková
sociálna pracovníčka
charita.piestany@charitatt.sk

Otváracie hodiny Centra pomoci človeku Piešťany:

Sociálna poradňa:

Pondelok, streda, piatok: 9:00 – 12:00

Nízkoprahový klub pre deti a mládež:

Utorok, streda, štvrtok: 14:00 – 17:00

Hodiny pre darcov:

Utorok: 12:00 – 18:00
Štvrtok: 8:00 – 12:00

Sociálne poradenstvo, sociálna asistencia

Každý, kto sa ocitne v situácii, kedy si nevie alebo nemôže pomôcť sám, môže bezplatne využiť služby základného sociálneho poradenstva poskytované sociálnym pracovníkom poradne.  Najbežnejšie využívanými službami sociálneho poradcu je napr. pomoc pri hľadaní práce, napísaní životopisu, hľadaní lacného ubytovania, sprostredkovaní vyšetrenia u lekára, sprostredkovanie liečby závislostí, pomoc pri vybavovaní na úrade (rodného listu, OP, starobného dôchodku, invalidného dôchodku, náhradného výživného, žiadosti do Domova soc. služieb, komunikácia s exekútorom – splátkový kalendár).

Distribúcia pouličného charitatívneho časopisu Cesta

Význam projektu

Predajcovia dostávajú možnosť získať dôstojný príjem, sebaúctu a zlepšiť tak kvalitu svojho života. Rozvíjajú si komunikačné zručnosti, prekonávajú sociálnu izoláciu a zvyšujú šance na vytvorenie zdravej sociálnej siete.

Výzva

Prosba o pomoc pri realizácii poskytovania sociálnych služieb

Ponúkame všetkým, ktorým nie sú ľahostajné osudy ľudí na okraji spoločnosti možnosť podieľať sa na pomoci pre našich klientov. Veľmi by sme ocenili hlavne pomoc vo forme venovania 2% z daní,  stravných lístkov, suchých potravín, čistiacich a dezinfekčných prostriedkov, kancelárskych potrieb a obnoseného – čistého šatstva. Centrum pomoci človeku je otvorené tiež  dobrovoľníkom a  študentom pre vykonávanie praxe.

Nízkoprahový klub pre deti a mládež

Pre všetky deti školského veku ponúkame priestor, kde môžu tráviť svoj voľný čas, porozprávať sa, počúvať hudbu, prečítať si knihu, zahrať spoločenské hry. Majú možnosť zapojiť sa do tvorivých dielní, remeselných dielní, či rôznych športových aktivít. Obľúbenými voľnočasovými aktivitami sú pong – pong, stolný futbal a mini biliard.

Ponúkame deťom a mladým dospievajúcim bezpečnú alternatívu ulice a príležitosť spoznávať nové využitia voľného času a iné hodnoty. Hra v kolektíve je výborným tréningom pre rozvíjanie komunikácie, učí riešeniu konfliktov, prispieva k osvojovaniu si vzorcov zvládania problémov a starostí, ktoré trápia v každom veku a v neposlednom rade deti nachádzajú radosť v priamom kontakte s rovesníkmi.
Deti a mládež k nám môžu chodiť pravidelne alebo len keď majú čas a chuť. Môžu u nás ostávať počas celých otváracích hodín alebo len chvíľu.